Ramprofiler

Att rama in en tavla eller ett fotografi är en viktig detalj som bör väljas med omsorg för att på bästa sätt förmedla motivet och ge rätt känsla till ditt hem. För att skapa liv i ett rum kan man antingen välja en ramprofil som skiljer sig från andra inredningsdetaljer eller tvärtom satsa på en ram som matchar med både färger och dekoration. Det finns även de som tycker det är spännande att mixtra med exempelvis konstverk genom att låta en modernt inspirerad målning inramas av en antik typ av ramprofil.

Ge liv till motivet

Ett generellt tips för den som vill ge liv och effekt åt fotografiet eller konstverket är att sätta den valda profilramen något utanför själva motivet så att det skapas ett slags mellanrum som lämnas i vit ton. En enkel liten detalj som gör stor skillnad när det kommer till inredning och dekoration.

Där hittar man ramprofiler

Ramprofiler finns idag att hitta i mängder av varianter såväl hos nischade ateljéer som på nätet. Det stora utbudet av ramprofiler är såklart en stor fördel när det kommer till att hitta en variant man verkligen gillar, men det kan även göra valet svårare då man har så mycket att välja bland. Ett praktiskt råd är att redan innan man börjar leta efter ramprofil bestämma sig för vilken typ av utseende man är ute efter. Det finns nämligen allt från smala till breda ramar i alla möjliga färger och toner.

Specialbeställ ramprofiler

Vill man ha en mer avancerad typ av ramprofil går det även att specialbeställa på de flesta ateljéer där man erbjuder en slags blandning av flera olika tekniker. Det bästa man kan göra för att inspireras i valet av ramprofil är att analysera den miljö där den ska sättas upp samt se till den övriga inredningen. På så vis kan man lättare visualisera olika ramprofiler och välja den som känns rätt på alla plan.